„Stumbras vodka“ degtinių šeima – tai aukščiausios kokybės, išgryninto ir švelnaus skonio degtinės, kurias įkvėpė gamta. Į kai kuriuos “Stumbras vodka” degtinių šeimos butelius rankomis įdedamas inkliuzas, maža dalelė gamtos: sunokusi kviečio varpa ar saulės sušildytų stumbražolių stiebelis, prisirpusių uogų saujelė ar sultingų vaisių skiltelės.

„Stumbras vodka“ 110

Apjungianti daug metų kauptas žinias, patirtį, iš kartos į kartą perduodamą meistriškumą ir inovacijas ši degtinė yra skirta pažymėti „Stumbro“ gamyklos 110 metų jubiliejui.

Riboto leidimo „Stumbras vodka“ 110 degtinė yra itin švelnaus skonio, o jos išskirtinumas – 110 savitų, tik šiai degtinei kurtų etikečių dizainų, kuriuose – Lietuvos gamtos antspaudai, sukurti naudojant unikalią gamtos elementų, šviesos ir šešėlių žaismo fotografavimo technologiją.

Natūralumas ir sąsajos su gamta – tai, kas telpa šioje išskirtinėje jubiliejinėje „Stumbras vodka“ degtinių kolekcijoje.

Stumbras vodka Organic

Pirmoji Lietuvoje pagaminta ekologiška degtinė, kurios gamybos procesas sertifikuotas ir griežtai kontroliuojamas.

Ekologiniame ūkyje išaugintų grūdų spiritas, giliųjų klodų vanduo ir, naujiena Lietuvoje, filtracija per lino filtrus suteikia „Stumbras“ Premium Organic degtinei išskirtinį, itin švelnų skonį.

Stumbras vodka Šimtmečio

Ši degtinė – tai ilgametės patirties, iš kartos į kartą perduodamų žinių ir meistrystės rezultatas, skirtas pažymėti „Stumbro“ gamyklos šimto metų sukaktį.

Degtinė „Stumbras vodka“ Šimtmečio yra krištolinio skaidrumo, švelnaus aromato, o kiekvienam buteliui unikalumo suteikia rankomis į jį įdėta natūrali, subrandinta kviečio varpa.

Tradiciškai ši degtinė ragaujama iš mažų taurelių, atšaldyta iki 5–10 ºC.

Stumbras vodka Tyra

Šiai degtinei laiko negaila – ji filtruojama dukart ilgiau nei įprasta, o lėtai išgryninus, dar ilsinama tris paras. Jos sudėtyje – pačios aukščiausios Liuks rūšies grūdinis rektifikuotas etilo alkoholis ir rūpestingai šešiskart filtruotas vanduo.

Taip gimsta nepaprastai tyra „Stumbro“ degtinė, išsiskirianti skaidrumu, itin švelniu skoniu ir harmoningu aromatu.

Ši degtinė geriama tradiciškai iš mažų taurelių, atšaldyta ir gryna. Taip pat labai tinka maišyti kokteiliuose su sultimis ar gaiviaisiais gėrimais.

Stumbras vodka Stumbražolių

Manoma, kad jau XVI a. lietuviai degtinės skonį paįvairindavo merkdami į ją stumbražolės stiebelį. Degtinė „Stumbras“ Stumbražolių – viena pirmųjų populiarių skoninių degtinių Lietuvoje, kurią senųjų receptų pagrindu „Stumbro“ ekspertai atkūrė XX a. pradžioje.

Kiekvieną butelį puošia stumbražolės stiebelis, o skonį dar labiau paryškina antpilas, ruošiamas iš tų pačių, girioje užaugusių stumbražolių. Skiriamasis šios degtinės bruožas – lengvi žolelių, prieskonių ir vanilės akcentai.

Degtinė „Stumbras vodka“ Stumbražolių tinkama ragauti atšaldytą. Ją galima pilti ir ant ledukų ar maišyti su gaiviaisiais gėrimais.

Stumbras vodka Kmynų

Kmyno, vieno seniausių žemės augalų skonį ir kvapą mes, lietuviai, atpažįstame nuo pirmojo duonos kąsnio. Tad šiuo vasaros žolynu pagardinta ir „Stumbro“ Kmynų degtinė – natūrali augalo šakelė į kiekvieną butelį rūpestingai įdedama rankomis.

Degtinė „Stumbras vodka“ Kmynų iš kitų išsiskiria atpažįstamu, pikantišku kmyno skoniu, maloniu ir švelniu prieskonių aromatu.

Šią degtinę rekomenduojama ragauti iš atšaldytų taurelių, derinant su aštriais sūriais, rūkytos žuvies sumuštiniais ar sočiais mėsos patiekalais. Laikymo temperatūra – ne žemesnė nei -5 ºC.

Stumbras vodka Klasikinė

Ši degtinė nepakitusi, ko gero, nuo 1906 metų – būtent tuomet pagal klasikinės gamybos technologiją Kaune buvo pradėta gaminti grūdinė degtinė.

„Stumbras vodka“ Klasikinė degtinė įkūnija degtindarių meistriškumą ir tradicijas, todėl yra vertinama tų, kurie mėgsta klasikinį skonį. Ji švelni, su vos juntamu neįkyriu kviečių aromatu.

Ragaudami atšaldykite „Stumbras vodka“ Klasikinę degtinę iki klampumo ir įsipilkite į apšarmojusią nuo šalčio mažytę taurelę. Kilstelėkite, kad pamatytumėte, kaip taurelė nuo rankų šilumos pradeda skleisti ledinį garą, ir tuoj pat gurkštelėkite, bet dar kokį mirksnį užlaikykite burnoje – tegul jūsų liežuvis pajunta deginantį šaltį, tegul jam atsiskleidžia skonio subtilumai. Pamažu ragaukite.

Stumbras vodka Ruginė

Turbūt tradiciškiausia, nuo 1841 metų gaminama degtinė „Stumbras vodka“ Ruginė mena tuos laikus, kai Lietuvoje veikė 1260 valstybinių degtinės ir spirito gamyklų, o kaip geriausia žaliava buvo vertinami rugiai. Todėl ši degtinė – charakteringo šviežios duonos skonio.

Ragaudami atšaldykite „Stumbras vodka“ Ruginę degtinę iki klampumo ir įsipilkite į apšarmojusią nuo šalčio mažytę taurelę. Kilstelėkite, kad pamatytumėte, kaip taurelė nuo rankų šilumos pradeda skleisti ledinį garą, ir tuoj pat gurkštelėkite, bet dar kokį mirksnį užlaikykite burnoje – tegul jūsų liežuvis pajunta deginantį šaltį, tegul jam atsiskleidžia skonio subtilumai. Pamažu ragaukite.

Stumbras vodka Bulvinė

Greičiausiai tokia, kokia dar 1921 metais buvo varoma Lietuvoje, kai atsigaunant šaliai net 25 spirito varyklos supirkdavo tiek bulvių, kad kartais pritrūkus jų tekdavo atsivežti net iš užsienio.

„Stumbras vodka“ Bulvinei pagaminti, lyginant su kitomis degtinės rūšimis, reikia trigubai daugiau žaliavų ir laiko, todėl ji pakankamai reta, tačiau pastangos tikrai vertos rezultato: Bulvinės degtinės skonio nesupainiosite su jokia kita – ji savita, tirštoka, lengvai salstelėjusi.

Ragaudami atšaldykite „Stumbras vodka“ Bulvinę degtinę iki klampumo ir įsipilkite į apšarmojusią nuo šalčio mažytę taurelę. Kilstelėkite, kad pamatytumėte, kaip taurelė nuo rankų šilumos pradeda skleisti ledinį garą, ir tuoj pat gurkštelėkite, bet dar kokį mirksnį užlaikykite burnoje – tegul jūsų liežuvis pajunta deginantį šaltį, tegul jam atsiskleidžia skonio subtilumai. Pamažu ragaukite.

„Stumbro“ gaminamoms degtinėms - keturi medaliai Niujorke!

2017-01-20

2016 metus „Stumbras“ užbaigė puikiomis naujienomis – Niujorke vykusiame tarptautiniame konkurse „The 2016 New York World Wine & Spirits Competition“ jo gaminamos degtinės laimėjo net keturis medalius: auksą, sidabrą ir dvi bronzas.

Skaityti toliau...

Midaus nektaras "Medaus legendos"

2017-01-15

Pristatomas naujasis "Stumbro" produktas - Midaus nektaras "Medaus legendos".    

Skaityti toliau...

Naujoji "Millennium" Malt Edition salyklo skonio degtinė

2017-01-10

Pristatoma naujoji, riboto leidimo, „Millennium" Malt salyklo skonio degtinė.

Skaityti toliau...

REGISTRACIJA

Pažintinę programą (ekskursiją su degustacija) galite užsisakyti:
El. paštu   muziejus@stumbras.lt / Telefonu    +370 686 94388

Arba užpildę rezervacijos formą

 

Pasirinkite pažintinę programą:

„Stumbro“ gėrimų klasika (4 gėrimai) 12 Eur

“Stumbro” degtinių klasika (6 gėrimai) 16 Eur

“Stumbro” trauktinių klasika (6 gėrimai) 16 Eur

“Stumbro” gėrimų klasika (6 gėrimai) 16 Eur

„Stumbro“ gėrimų klasika Premium (9 gėrimai su suderintais šaltaisiais užkandžiais) 20 Eur

LietuviųEnglishPусский
AR TAU YRA 18 METŲ?
Taip       Ne
Apgailestaujame, norėdami peržiūrėti šios svetainės turinį, turite būti pilnametis (-ė).